Panosta online-kaupankäyntiin

Tämän päivän yritykselle verkkonäkyvyys on erittäin tärkeää, sillä suurin osa palveluista haetaan internetistä, mikä on kätevää ja taloudellista. Yrityksen kasvamisen ehdottomana edellytyksenä on tehdä itsensä näkyväksi myös internetissä, mikä laajentaa asiakaskantaa ja tavoittaa laajalti potentiaalisia asiakkaita.

Ecommerce Europen tilastot kartoittavat jatkuvasti verkkokaupan kasvua Euroopassa ja kertovat kasvun jatkuvan edelleen vahvasti. Verkkokauppatilasto, joka löytyy osoitteesta Kauppa.fi, kertoo selkeästi verkkomyynnin kasvun vahvistumisesta kaiken kaikkiaan vuodesta 2010 lähtien 34 prosenttia, kun kyseessä on vähittäiskauppa. Yksistään viime vuonna suomalaiset käyttivät verkko-ostoksiin yhteensä jopa 10,5 miljardia euroa. Tutkimusten mukaan suomalainen kuluttaja haluaisi suorittaa verkko-ostoksensa kotimaan yrityksissä, mutta harmittavan usein kuluttaja siirtyy ulkomaisiin verkkokauppoihin yksinkertaisesti edullisten hintojen vuoksi.

Yrityksen tavoitteeksi kannattaa ensimmäiseksi asettaa riittävän internetnäkyvyyden kasvattaminen ja oikean asiakaskunnan tavoittaminen. Mainonta ja riittävä näkyvyys verkossa saattaa lisätä yrityksen myyntiä merkittävästi, mikä on jokaisen yritystoiminnan tavoitteena. Lisäksi yrityksen on kiinnitettävä huomiota myös hakukoneoptimointiin, sillä lähes jokainen potentiaalinen asiakas etsii verkosta tarvitsemansa palvelun käyttämällä hakusanaa esimerkiksi Googlen kautta.

Kasvata yrityksesi verkkonäkyvyyttä mediassa monipuolisesti julkaisemalla tyylipuhdas kotisivusto liittämällä sivustolle trendikkäitä kuvia yrityksestä, avaamalla tilit tunnettuihin sosiaalisiin medioihin, kuten Facebookiin, LinkedIniin ja Twitteriin, sekä aloita blogien kirjoittaminen koskien yritystä ja sen toimintaa.

Suomessa on lukuisia suosittuja verkkomyymälöitä, kuten Verkkokauppa.com, joka on suosituin verkkomyymälä suomalaisten keskuudessa TNS Gallupin Online Shopping -tutkimuksen mukaan. Muita suosittuja verkkomyymälöitä ovat muun muassa Cdon.com, Axonprofil.fi ja Zalando. Näillä verkkomyymälöillä on yhteistä erittäin monipuolinen valikoima, mikä kerää potentiaalisia asiakkaita suorittamaan ostoksiaan verkkomyymälöissä. Kätevä ja vaivaton verkko-ostosten suorittaminen joustavilla maksuvaihtoehdoilla houkuttelee asiakasta suorittamaan ostoksensa tulevaisuudessakin saman yrityksen sivustolla. Korkealaatuisen ja relevantin uutiskirjeen lähettäminen asiakkaille on myös tärkeä toimenpide, jolla saadaan asiakas mahdollisesti pysymään uskollisena yritykselle.