Kasvit tuovat iloa työhön

Toimisto voi monesti olla todella ahdistava ja harmaa paikka, jossa ei ole edes mukava työskennellä. Näin ei kuitenkaan tarvitsisi olla, vaan toimistoon saa lisää viihtyvyyttä pienillä muutoksilla. Monet rentoutuvat ulkona oleskellessaan ja sen vuoksi yksi keino muuttaa toimistohuone viihtyisämmäksi on tuoda kasveja sisätiloihin. Kun muuten mahdollisesti pelkistettyyn huoneeseen asetellaan viherkasveja, saa värikkyys jo olon pirteämmäksi. Kun mieli on virkeä, on töiden tekeminenkin tuottavampaa ja helpompaa.

Vehreys virkistää

Työhuone sisältää perinteisesti tavallisia huonekaluja, kuten työpöydän, tuoleja ja mahdollisesti hyllyn. Huonekalut kannattaa sijoittaa niin, että työhuoneeseen jää mahdollisimman paljon vapaata tilaa. Kasvien ei tarvitse olla suuria, eikä niitä tarvitse sijoittaa lattialle. Esimerkiksi köynnös on hyvä valinta kirjahyllyn päälle. Sitä on helppo hoitaa, eikä se vie paljon tilaa. Sen lisäksi kukkia voi sirotella pitkin huonetta.

Oleskellessa kasvittomassa huoneessa ja sen jälkeen vehreässä huoneessa, eron huomaa kyllä. Sen lisäksi että vehreys nostaa mielialaa, se myös parantaa ilmanlaatua. Tämä vaikuttaa työtehokkuuteen, sillä kun aivot saavat happea, toimii myös ajatustyö paremmin. Tämä on juuri se syy, miksi monissa yleisissä paikoissa on vehreää. Jos asiaa ajattelee tarkemmin, huomaa, että viherkasveja on ripoteltu niin kauppakeskuksiin kuin sairaaloihin. Jos työhuoneeseen haluaa näyttävämpää vehreyttä, voi valmisaita olla sopiva valinta. Se täyttää suuremmankin tilan, mutta tuo ahtauden sijasta lisää avaruutta.

Puhtia töihin esteettisyydestä

Jos työhuone on tällä hetkellä ankea, kannattaa sen uudelleen sisustamista harkita tarkoin. Viherkasvien ostaminen ei ole kallista, mutta niillä huoneesta saadaan aivan kuin uusi. Muutaman kympin panostaminen siis todella kannattaa. Viherkasvit kun eivät edes vaadi ihmeempiä pysyäkseen vehreinä. Ainoastaan kastelu muutaman kerran viikossa yleensä riittää, joten kasvien hoito ei vie työskentelyltä aikaa.

Ammattilaiset käyttävät viherkasveja joka paikassa, sillä niiden hyödyt tunnetaan laajasti. Sen vuoksi jokaisen kannattaisikin kokeilla tätä keinoa ennen seinien maalaamista, tapetointia tai kalliiden huonekalujen uusimista.