Kumppanuusmarkkinoinnilla voi tehdä rahaa

Kumppanuusmarkkinointi, joka myöskin tunnetaan affiliate-markkinointina, on erinomainen tapa ansaita rahaa helpolla tavalla. Sen hyödyntämisessä voi hyötyä lähes kuka tahansa toimija, jolla on käytettävissä tietokone, mobiililaite tai nettiyhteys.

affiliate

Vaikuttavat osapuolet

Kumppanuusmarkkinointia hyödyntävässä yhtälössä on kolme osapuolta. Forbes listaa asioita, joita on hyviä miettiä ennen kumppanuusmarkkinoinnin aloittamista.

Yksi näistä osapuolista on asiakas. Hän voi olla kuka tahansa internetiä käyttävä henkilö, joko yksilö tai yrityksen edustaja, joka potentiaalisesti haluaa ostaa palveluja tai konkreettisia esineitä internetistä.

Kumppanuusmarkkinoinnin toinen osapuoli on myyjä. Myyjä tarkoittaa tahoa, joka ylläpitää internetissä nettikauppaa, jossa myynti voi kohdistua lähes mihin tahansa.

Lähtökohtaisesti myyjä haluaa sivustolleen enemmän asiakkaita. Sen johdosta hän tekee sopimuksen kumppanuusmarkkinoinnin kolmannen osapuolen eli kumppanin kanssa.

Kumppani on toimija, joka ylläpitää sivustoa internetissä. Se voi olla esimerkiksi blogi tai palveluita vertaileva sivusto. Myyjä tekee kumppanin kanssa sopimuksen, jossa sovitaan, että jokainen kumppanin sivustolle asetetun linkin kautta myyjän sivustolle saapunut asiakas, joka on rekisteröitynyt tai vienyt ostotapahtuman loppuun, tuottaa kumppanille provisiota. Ne maksetaan yleensä rahana.

Kuuluisia kumppanuusmarkkinointia hyödyntäviä nettisivuja

Käytännössä kumppanuusmarkkinointi on itse asiassa erittäin tavallista, ja monille osana lähes päivittäistä internetin käyttöä. Useat toimijat hyödyntävät tätä liiketoimintamallia, esimerkiksi tuotteita ja niiden hintoja vertailevat nettisivut. Lisäksi sivustot, joista löydät helposti ilmaista pelirahaa, vertailevat internetissä toimivien kasinoiden tarjouksia ja hyödyntävät kumppanuusmarkkinointia. Siitä on siis taloudellista hyötyä myös käyttäjälle.

Bloggaajat ohjaavat kävijävirtaa

Eräs nykyajan kasvavista trendeistä on bloggaaminen. Markkinointi ja Mainonta -lehden mukaan kumppanuusmarkkinointi onkin lisääntynyt bloggaajien ja yritysten välillä.

Eräs helpoimmista tavoista ansaita rahaa kumppanuusmarkkinoinnilla onkin liittää kumppanuusmarkkinointia hyödyntävän myyjän linkki blogiin. Siinä merkittävässä roolissa on blogin lukijamäärä.
Lisäksi blogin teeman ja myyjän pitämä kaupan teemojen on hyvä liittyä toisiinsa, sillä sen myötä useampi aiheesta kiinnostunut lukija klikkaa myyjän linkkiä. Sivustolle ohjautuneen asiakasmäärän myötä blogin pitäjä saa provisiota. Tällä tavoin parhaat ja suosituimmat bloggaajat pystyvät saamaan pelkästä blogin pitämisestä tarpeeksi rahaa elämiseen. Varsinaiselle päivätyölle ei välttämättä ole loppujen lopuksi enää tarvetta.