Lisävarusteet digitaalisille laitteillesi

Onko mietinnässäsi, millaisia lisävarusteita laitteellesi voisi hankkia? Eri lisävarusteilla helpotat digitaalisten laitteidesi käyttöä. Etenkin puhelimeen tarkoitetut lisävarusteet tuovat käyttöön mukavuutta, mutta voivat samalla myös suojata laitetta.

Puhelintarvikkeet

Puhelimeen tarkoitettuja lisävarusteita on nykyään runsaasti saatavilla. Etenkin iPhoneen on olemassa hyvin paljon erilaisia varusteita suojakuorista ja suojakalvoista erilaisiin puhelimen pidikkeisiin.

Yksi hyvä lisävaruste puhelinta navigaattorina käyttäville on puhelinpidike autoon. Tällä tavalla saat iPhonen kätevästi kiinni auton kojelautaan ja näet reitin näytöltä ilman, että sinun tarvitsee kuikuilla alaspäin puhelimen näyttöön.

Kuulokkeiden avulla voit kuunnella musiikkia missä ja milloin vain. Et häiritse samalla esimerkiksi bussin kanssamatkustajia tai perhettä kotona. Laadukkailla kuulokkeilla myös äänenlaatu on tasaista.

Jos pidät valokuvauksesta, yksi mielenkiintoinen kuvausta helpottava tuote puhelimelle on bluetooth-ominaisuudella varusteltu kaukosäädin. Säädintä napauttamalla otat kuvan itsestäsi missä ikinä oletkaan puhelimen avulla. Tällöin on hyvä myös hankkia jonkinlainen puhelinjalusta, jolle puhelimen voi asettaa.

Tablettitarvikkeet

Tabletti on hyvä suojata esimerkiksi suojakuorilla ja näytönsuojuksella. Näin se ei tippuessaan kärsi niin suuria kolhuja kuin mitä laite voisi saada ilman suojausta. Pidennät etenkin arvokkaan iPadin käyttöikää helposti suojakuorien avulla. Suojakalvo suojaa näyttöä, mutta se ei vaikuta kosketusherkkyyteen. Siihen voi sen sijaan vaikuttaa ihan oman sormen kunto; lue lisää Ylen tekstistä.

Tässä Ylen jutussa puolestaan on kerrottu hyvin, millaiset tarvikkeet sopivat mihinkin käyttöön. Osta tarvitsemasi tarvikkeet täältä.